Minsk obustavlja saradnju sa SAD

Izvor: RTS, 19.Avg.2011, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minsk obustavlja saradnju sa SAD

Posle odluke Vašingtona da uvede sankcije Belorusiji "zbog represije režima Aleksandra Lukašenka nad opozicijom", Minsk obustavlja saradnju sa SAD na uništavanju uskladištenog obogaćenog uranijuma.

Beloruske vlasti saopštile su da obustavljaju saradnju sa SAD u projektu uništavanja uskladištenog visoko-obogaćenog uranijuma.

Prema saopštenju beloruskog Ministarstva spoljnih poslova, ta odluka je odgovor na nove američke sankcije čiji je cilj pritisak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na režim predsednika Aleksandra Lukašenka zbog represije nad opozicijom i borcima za ljudska prava.

"Uvođenje novih američkih sankcija je suprotno duhu saradnje. U ovim uslovima, Belorusija je odlučila da zamrzne saradnju sa SAD", dodaje se u saopštenju.

SAD je 11. avgusta najavio uvođenje novih sankcija Belorusiji kojima su obuhvaćeni "odgovorni za represiju nakon predsedničkih izbora 19. decembra".

Vlasti u Minsku saopštile su krajem 2010. da će do 2012. uništiti svoje zalihe uranijuma.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.