Medvedev: SAD nikada neće ukinuti sankcije Rusiji

Izvor: RTS, 29.Mar.2019, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev: SAD nikada neće ukinuti sankcije Rusiji

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev smatra da Vašington nikada neće ukinuti ekonomske sankcije nametnute Moskvi, zato što je u pitanju politika koju oni zagovaraju već dugi niz godina.
"Mogu vam iskreno reći, oni nikada neće ukloniti sankcije Rusiji, zato što je njihova politika takva barem 100 godina unazad, bazirana na kontinuiranoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << upotrebi sankcija protiv naše zemlje, bez obzira kako se ona zvala, Sovjetski Savez ili Ruska Federacija", rekao je Medvedev.

Odgovarajući na pitanja korisnika društvene mreže VKontakte, Medvedev je rekao da ne postoji nijedan istorijski period u kome uopšte nije bilo sankcija, preneo je Tas.
Medvedev je ocenio da je stav Vašingtona za žaljenje jer u određenoj meri podriva međunarodnu saradnju i sprečava Rusiju da radi zajedno sa SAD na rešavanju ključnih pitanja koja se tiču globalne bezbednosti i privrednog razvoja. 
Sjedinjene Američke Države su 2014. godine uvele sankcije Rusiji zbog pripajanja Krima i rata na istoku Ukrajine.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.