Matis: Ako Pjongjang započne neprijateljska dejstva, pobrinućemo se za ozbiljne vojne posledice

Izvor: Vostok.rs, 18.Avg.2017, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matis: Ako Pjongjang započne neprijateljska dejstva, pobrinućemo se za ozbiljne vojne posledice

Vašington je spreman da obara rakete Severne Koreje koje su lansirane u pravcu Sjedinjenih Američkih Država i njihovih saveznika, izjavio je šef Pentagona Džejms Matis.

„Ukoliko Severna Koreja počne neprijateljska dejstva, mi ćemo se, u saradnji sa našim saveznicima, pobrinuti za ozbiljne vojne posledice“, rekao je Matis na ministarskom sastanku SAD-Japan.

Ministar odbrane SAD je istakao da Vašington i Tokio pojačavaju vojnu saradnju, s obzirom na pretnje Pjongjanga.

„U svetlu ove ozbiljne situacije sa kojom se suočavamo, ubrzavamo ispunjavanje preporuka o odbrambenoj saradnji SAD i Japana iz 2015. godine i nastavljamo da premeštamo američke snage u Japanu i na Gvamu“, rekao je Matis.

On je dodao da je svetska zajednica jedinstvena u stavu da Severna Koreja mora da prekine „svoja opasna dejstva“ i da preduzme mere za denuklearizaciju Korejskog poluostrva. 

Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.