Mari: Naučio sam mnogo od Novaka i Alkarasa

Izvor: B92, 01.Avg.2023, 22:18

Mari: Naučio sam mnogo od Novaka i Alkarasa

Endi Mari, koji se ove nedelje takmiči na Siti openu u Vašingtonu, kaže da je po ranoj eliminaciji sa pažnjom pratio nastavak Vimbldona.

Posebno finalni meč koji su odigrali Novak Đoković i Karlos Alkaras.

Španski teniser je po prvi put u karijeri trijumfovao na prestižnom turniru pošto je pobedio u pet setova, a Mari je otkrio da je taj meč poslužio kao neka vrste lekcije za njega samog.

"Nije bilo planirano da gledam meč. Imao sam neke obaveze >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Vimbldonu i pošto sam sve završio, rešio sam da ipak gledam. Mislio sam da će meč biti interesantan. Stvarno sam uživao. Naučio sam mnogo gledajući taj susret. Voleo bih da sam više uradio na Vimbldonu ove godine", kaže Endi.

Imao je samo pohvale za dvojicu finalista.

"Nije lako sedeti na tribinama i fledati finale iz ugla gledaoca. Naučio sam mnogo od Đokovića i Alkarasa. Uslovi su tog dana bili vrlo teški, bilo je vrlo vetrovito. Ipak, obojica su prikazali visok nivo. Alkaras je takođe nešto naučio kako je vreme prolazilo. Iskreno, mogli su obojica do pobede. Drago mi je da sam ostao ceo meč".

Otkrio je i šta ga je to posebno intrigiralo.

"Koncentrisao sam se na to šta se dešava na jednoj strani terena. Video sam njihove pozicije prilikom udaraca, kako su se kretali između njih. Alkaras je pokušao da igra agresivan tenis. Pokušaću ovu praksu češće, jer vidite stvari sa terena koje ne možete da uočite na televiziji", zaključio je Mari.

On je u prvom kolu u Vašingtonu bio slobodan, a u drugom se sastaje sa boljim iz duela Vukić - Nakašima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Naučio sam mnogo gledajući Novaka i Alkaraza, nije lako sedeti na tribinama

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 02.Avg.2023, 10:46

Endi je uživo ispratio epski dvoboj Pokazao je Endi Mari u više navrata da je veliki prijatelj našeg najboljeg tenisera, Novaka Đokovića. Britanac je nedavno nastupao na Vimbldonu gde je posle epske borbe poražen od Stefanosa Cicipasa u pet setova, a trenutno se takmiči na Siti openu u Vašingtonu...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.