MORTUS PIJANA VOZILA KOLA!

Izvor: Kurir, 25.Feb.2011, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MORTUS PIJANA VOZILA KOLA!

BEOGRAD - Naduvala 3,47 promila! Saobraćajna policija zaustavila je u noći između srede i četvrtka u ulici Džordža Vašingtona jednu Beograđanku, koja je mortus pijana upravljala automobilom. Alko-testiranjem je utvrđeno da je vozila sa 3,47 promila alkohola u krvi! Nesavesna žena vozač odvedena je u pritvor, gde se otreznila

BEOGRAD - Naduvala 3,47 promila!

Saobraćajna policija zaustavila je u noći između srede i četvrtka u ulici Džordža >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Vašingtona jednu Beograđanku, koja je mortus pijana upravljala automobilom.

Alko-testiranjem je utvrđeno da je vozila sa 3,47 promila alkohola u krvi! Nesavesna žena vozač odvedena je u pritvor, gde se otreznila.

- Zaustavljena je zbog rutinske kontrole jer je prebrzo vozila. Čim su saobraćajci počeli da razgovaraju s njom, primetili su da zapliće jezikom. Ponašala se izuzetno bahato, galamila je, bunila se i psovala policajce - priča naš izvor iz policije.

Posle ubeđivanja i pregovora, žena je priznala da je pila alkohol, ali je tvrdila da je uzela samo dve čaše vina!

- Saobraćajac se frapirao kad je naduvala 3,47 promila. Sreća pa su je zaustavili, inače je neko mogao da pogine - kaže naš sagovornik.

Kad je utvrđeno da žena u krvi ima 11 puta veću količinu alkohola od dozvoljene, prevezena je u policijsku stanicu Mirijevo na trežnjenje.

- Ovo je redak primer nesavesnog vozača. Ne samo da je bila mortus pijana nego se i ponašala vrlo bahato i nevaspitano - kaže naš sagovornik.

Prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja, više od dva promila alkohola u krvi smatra se potpunim pijanstvom. Za to je predviđena obavezna kazna zatvora od najmanje 15 dana zatvora i 14 kaznenih poena.

(E. K.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.