MMF odabrao kandidature Lagard i Karstensa

Izvor: Politika, 14.Jun.2011, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF odabrao kandidature Lagard i Karstensa

VAŠINGTON - Međunarodni monetarni fond (MMF) najavio je da je odabrao dve kandidature za mesto generalnog direktora te institucije - Kristin Lagard iz Francuske i Agustina Karstensa iz Meksika, kao i da je odbacio kandidaturu Izraelca Stenlija Fišera.

Upravni odbor MMF-a „proučiće kandidature (guverner Meksičke banke) Agustina Karstensa i (francuske ministarke ekonomije) Kristin Lagard za mesto generalnog direktora”, navela je ta organizacija u saopštenju.

Lagard >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << (55) i Karstens (53), još su u prvim trenucima po odlasku sa te funkcije Dominika Stros-Kana zbog optužbi za seksualni napad, viđeni kao njegovi mogući naslednici na toj funkciji.

MMF očekuje da će proces izbora novog direktora biti završen do 30. juna. „Izvršni odbor će se sastati s kandidatima u Vašingtonu, posle toga će održati sastanak kako bi raspravljali o kandidatima i konačno odlucili”, noveo je MMF.

Stručnjaci smatraju da Lagard ima prednost u toj trci jer ima podršku EU, Egipta, Indonezije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Karstens, s druge strane, uživa podršku latinoamerickih zemalja.

Karstens, i sam svestan da Lagard ima veliku prednost, ukazao je da bi evropski izvršni direktor mogao biti u sukobu interesa, s obzirom na dužnicke krize nekih evropskih zemalja.

Mogli bismo se naći u situaciji da oni koji pozajmljuju novac dominiraju institucijom”, upozorio je on, dodavši da evropskim problemima treba sveža perspektiva i da bi neko „spolja” mogao iskrenije pristupiti problemu.

Beta AFP

objavljeno: 14.06.2011.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MMF odabrao kandidature Lagard i Karstensa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2011

VAŠINGTON -..Međunarodni monetarni fond (MMF) najavio je da je odabrao dve kandidature za mesto generalnog direktora te institucije - Kristin Lagard iz Francuske i Agustina Karstensa iz Meksika, kao i da je odbacio kandidaturu Izraelca Stenlija Fišera...Upravni odbor MMF-a "proučiće kandidature...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

MMF odabrao kandidature Lagard i Karstensa

Izvor: Beta, 14.Jun.2011

VAŠINGTON, 13. juna 2011. (Beta-AFP) - Medjunarodni monetarni fond (MMF) najavio je da je odabrao dve kandidature za mesto generalnog direktora te institucije - Kristin Lagard iz Francuske i Agustina Karstensa iz Meksika, kao i da je odbacio kandidaturu Izraelca Stenlija Fišera...Upravni odbor...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.