MIR NIJE OPCIJA Brutalan odgovor Severne Koreje Vašingtonu

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2021, 16:52

"MIR NIJE OPCIJA" Brutalan odgovor Severne Koreje Vašingtonu

Severna Koreja ne razmatra mogućnost kontakta sa Sjedinjemim Američkim Državama

To je saopštio danas ministar spoljnih psolova te zemlje Ri Son Gvon, dan nakon što je Kim Jo-džong, sestra sevrnokorejskog vođe Kim Džong-una, poslala sličnu poruku.

- Severna Koreja ne razmatra ni mogućnost bilo kakvog kontakta sa SAD, a kamo li da do njega dođe. To nas ne bi dovelo nikuda, već bismo samo izgubili dragoceno vreme - rekao je Ri.

Kim Jo-džong je juče >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poručila da se čini da "način na koji Vašington tumači signale iz Pjongjanga, može Amerikancima da donese veliko razočaranje".

Ona je time odgovorila američkom savetniku za nacionalnu bezbednost Džejku Salivenu, koji je u nedelju rekao da je nedavni govor Kim Džong-una u kome je on pozvao na pripreme za konfrontaciju, ali i na diplomatiju sa SAD predstavlja "zanimljiv signal“ iz Pjongjanga.

Ove izjave dolaze u trenutku posete Seulu nedavno imenovanog američkog specijalnog predstavnika za Severnu Koreju, Sung Kima, koji je ranije rekao da je spreman da se sastane sa predstavnicima Severne Koreje bilo gde i bilo kada, bez uslovljavanja, kao i da se raduje pozitivnom odgovoru za koji veruje da će brzo uslediti.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Pjongjang kategorično: Ne razmatramo mogućnost kontakta sa SAD

Izvor: B92, 23.Jun.2021

Pjongjang -- Severna Koreja ne razmatra mogućnost kontakta sa Sjedinjenim Američkim Državama, saopštio je danas ministar spoljnih psolova te zemlje Ri Son Gvon...Dan nakon što je Kim Jo-džong, sestra sevrnokorejskog vođe Kim Džong-una, poslala sličnu poruku, on je saopštio da "Severna Koreja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.