MASK KREĆE U BORBU ZA ASANŽA I SNOUDENA? Najbogatiji čovek na svetu udario na sve odluke Vašingtona

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2022, 09:18

MASK KREĆE U BORBU ZA ASANŽA I SNOUDENA? Najbogatiji čovek na svetu udario na sve odluke Vašingtona

Nova brorba na Tviteru

Američki milijarder i vlasnik Tvitera Ilon Mask, danas je postavio anketu na svom nalogu u kojoj pita korisnike ove društvene mreže da li treba pomilovati osnivača Vikiliksa DŽulijana Asanža i bivšeg američkog obaveštajca Edvarda Snoudena.

- Ne izražavam svoje mišljenje, ali sam obećao da ću sprovesti anketu. Pitam da li treba pomilovati Asanža i Snoudena - naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Mask i ponudio dve opcije - "da" i "ne".

I am not expressing an opinion, but did promise to conduct this poll.

Should Assange and Snowden be pardoned?

— Elon Musk (@elonmusk) December 4, 2022

Asanžu (51) u SAD preti 175 godina zatvora zbog optužbi za objavljivanje poverljivih informacija, nalazi se u strogo čuvanom zatvoru u Britaniji, Belmaršu, preneo je TAS S. Vodeći zapadni mediji, uključujući "NJujork tajms", "Gardijan", "Tajms", Mond" i "El Pais", pozvali su vladu SAD da odbaci optužbe protiv Asanža zbog puštanje u javnost poverljivih informacija. Asanž je nedavno podneo žalbu Evropskom sudu za ljudska prava zbog moguće ekstradicije iz Britanije u SAD.

Snouden (39) je izašao u javnost 2013. godine sa informacijama o metodama elektronskog nadgledanja američkih obaveštajnih agencija, uključujući i nelegalno prisluškivanje razgovora stranih lidera. On je pobegao iz SAD i zatražio azil u nekoliko zemalja, uključujući i Rusiju. Moskva mu je 1. avgusta 2014. godine dala dozvolu za boravak, a ove nedelje je dobio ruski pasoš.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.