Lebron poslao poruku Trampu: Jednakost

Izvor: RTS, 18.Dec.2017, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lebron poslao poruku Trampu: Jednakost

Džejms Lebron je na gostovanju u Vašingtonu igrao u različitim patikama, jedna je bila bele boje, a druga crne i time je najbolji košarkaš sveta poslao poruku američkom predsedniku Donaldu Trumpu – "Jednakost".
"Znamo u kakvoj se situaciji nalazimo i ko je ovde na vlasti. Bitno je da svi imamo jednaka prava, nebitno koje smo rase... Nećemo dopustiti da jedna osoba vlada nad Amerikancima, ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je prelepa država i neće nam ta osoba naređivati", poručio je košarkaš Klivlenda.

Ranije je Tramp napao igrače američkog fudbala koji su za vreme intoniranja himne protestovali zbog policijskog nasilja nad crncima.
Kada je Stef Kari, NBA prvak sa Golden Stejt voriorsima, rekao da ne želi da ide na prijem u Belu kuću kod Trampa, američki predsednik mu je rekao da ne planira da ga pozove.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.