Lavrov: Vašington pozdravio memorandum o stvaranju zona bezbednosti u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 06.Maj.2017, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Vašington pozdravio memorandum o stvaranju zona bezbednosti u Siriji

Vašington je pozdravio memorandum o stvaranju četiri zone bezbednosti u Siriji, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

On je izjavio je za televiziju „Mir“ da su Sjedinjene Američke Države pozdravile ishod nedavne runde razgovora o rešenju situacije u Siriji, koji su održani u Astani 3. i 4. maja.

„Sjedinjene Američke Države su predložile da se zaustavi nasilje u oblasti pogođenim najtežim sukobima između (sirijske) vlade i oružane opozicije, kako bi se stvorili uslovi za bezbednost civila. I nije slučajnost da su Sjedinjene Američke Države pozdravile rezultat sastanka u Astani i ugovor za stvaranje zona deeskalacija“, istakao je Lavrov.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.