Lavrov: Pitanje zakonodavstva Hongkonga unutrašnja stvar Kin

Izvor: Vostok.rs, 27.Maj.2020, 10:17

Lavrov: Pitanje zakonodavstva Hongkonga unutrašnja stvar Kin

Pitanje zakonodavstva Hongkonga je unutrašnja stvar Kine, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.
„Problemi koje SAD sada prave oko Hongkonga su problemi vezani za unutrašnje stvari Kine i mi ih tako i posmatramo. Ne mislim da pokušaji SAD-a da od ovog problema naprave neke skandalozne situacije pomažu kredibilitetu dijaloga sa njima o bilo kojim drugim pitanjima. Ono što SAD sada saopštavaju o Kini nas ne iznenađuje, mada je sve to bez presedana“, rekao je Lavrov. Lavrov je istakao da su saopštenja Vašingtona o Hongkongu prožete osećanjem sopstvene superiornosti i svedozvoljenosti, uključujući i samodato pravo da daju ocene i zahteve svima, pri čemu zahteve koji se odnose na zadovoljavanje američkih interesa.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Peking: Rusija i Kina se čvrsto podržavaju, posebno u pitanjima od ključnog interesa

Izvor: Vostok.rs, 27.Maj.2020

Kina se slaže i ceni izjave ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova u vezi sa razmatranjem u Pekingu odluke o Zakona o bezbednosti Hongkonga i reakciji SAD-a, izjavio je na pres konferenciji portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Žao Lidžiang, komentarišući američke pretnje uvođenjem...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.