Kurc: Austrija će nastaviti da kupuje ruski gas

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2019, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurc: Austrija će nastaviti da kupuje ruski gas

Austrija će nastaviti sa razvojem projekta gasovoda "Severni tok 2" i kupovaće gas od Rusije jer je jeftiniji od američkog, izjavio je austrijski kancelar Sebastijan Kurc za TV kanal ORF-2 nakon razgovora sa predsednikom SAD-a Donaldom Trampom u Vašingtonu.

"Podržavamo ovaj projekat, zainteresovani smo za bezbednost snabdevanja gasom Austrije i želimo da Austrija ima gas za grejanje, gas za naše kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kako bi se obezbedila proizvodnja", rekao je Kurc, a prenosi ruska agencija Tas s.

Kancelar je naveo i da Austrija nema problem sa kupovinom američkog tečnog prirodnog gasa, "ali sve dok je cena bolja, Rusija je atraktivniji partner, što Tramp svakako može razumeti kao bivši biznismen".

"Cena američkog gasa trenutno nije konkurentna, tako da će gas za Austriju nastaviti da dolazi pretežno iz Rusije u doglednoj budućnosti", izjavio je 32-godišnji kancelar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KURC GLEDA DA UŠTEDI: Nemamo ništa protiv američkog gasa, ali nastavićemo da kupujemo ruski jer je jeftiniji

Izvor: Kurir, 21.Feb.2019

"Austrija će nastaviti sa razvojem projekta gasovoda 'Severni tok 2' i kupovaće gas od Rusije jer je jeftiniji od američkog", izjavio je austrijski kancelar Sebastijan Kurc posle razgovora sa predsednikom SAD-a Donaldom Trampom u Vašingtonu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.