Kremlj:Potrebna saglasanost Rusije za objavljivanje transkripta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2019, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj:Potrebna saglasanost Rusije za objavljivanje transkripta

Kremlj je danas saopštio da bi Vašingtonu trebala saglasanost Rusije za objavljivanje traskripta telefonskih razgovora ruskog i američkog predsednika, Vladimira Putina i Donalda Trampa.

Kako prenosi Tas s, Kremlj je poručio da transkripti razgovora Putina i Trampa mogu da budu objavljeni ako se obe strane slože i ukoliko tako nešto SAD predlože, Rusija je spremna o tome da razgovara.

Portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kremlja Dmitrij Peskov je nedavno izjavio da se Moskva nada da transkripti razgovora ruskog i američkog predsednika neće biti objavljeni.

"Naravno, ovaj vid objavljivanja je neuobičajena praksa", rekao je tada Peskov, komentarišući objavljivanje transkripta telefonskog razgovora Trampa i ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

On je objasnio da su takvi razgovori između šefova država, po pravilu, poverljivi ili veoma poverljivi.

Ocenio je i da je objavljivanje razgovora Zelenskog i Trampa "striktno unutrašnja američka stvar" i da Moskva nema nameru da se meša.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Transkripti razgovora Trampa i Putina samo uz obostranu saglasnost

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Sep.2019

MOSKVA - Transkripti razgovora između ruskog predsjednika Vladimira Putina i šefa Bijele kuće Donalda Trampa mogu biti objavljeni u javnosti samo u slučaju da se obje strane saglase sa tim i ukoliko sličan prijedlog dođe od Vašingtona Moskva će to razmotriti, rekao je danas portparol ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.