Kosačov: Tramp i njegov tim pokušavaju da povrate vođstvo u trci za predsednika na račun maksimalne eskalacije napetosti u odnosima sa Kinom

Izvor: Vostok.rs, 24.Jul.2020, 11:41

Kosačov: Tramp i njegov tim pokušavaju da povrate vođstvo u trci za predsednika na račun maksimalne eskalacije napetosti u odnosima sa Kinom

Sukob SAD-a i Kine, koji je inicirao Vašington vođen izmišljenim i politizovanim motivima, stvara dodatne pretnje međunarodnom miru i bezbednosti, rekao je šef komiteta za međunarodne poslove Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov.
„Sudeći po svemu Tramp i njegov tim pokušavaju da povrate vođstvo u trci za predsednika na račun maksimalne eskalacije napetosti u odnosima sa Kinom“, rekao je senator. Prema njegovim rečima, u tome definitivno nema ništa dobro, „osim ako se ne računa indirektno priznanje Trampove administracije da je bezvredno igrati na rusku kartu u slične svrhe“. Kosačov je naglasio da Rusija ni pod kojim uslovima „ne treba da se meša u tu konfrontaciju, a posebno da ne zauzima američku stranu“. Kosačov je zaključio da su to isključivo njihovi izbori i da oni treba njima da se bave. Ranije je američki državni sekretar Majk Pompeo predložio da se formira „novi savez demokratije“ protiv Kine.    
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.