Kongres SAD: Rast BDP-a će usporiti na 2,3% u 2019.

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Jan.2019, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kongres SAD: Rast BDP-a će usporiti na 2,3% u 2019.

WASHINGTON – Predviđa se da će budžetski deficit SAD porasti na 897 milijardi dolara u ovoj godini, a da će privredni rast usporiti na 2,3 odsto, prema danas objavljenom izveštaju Uprave za budžet američkog Kongresa (CBO).

To znači da će budžetski deficit porasti za 118 milijardi dolara u odnosu na prošlogodišnji od 779 milijardi dolara, poručuju iz CBO, a prenosi agencija AP.

Privredni rast će usporiti pošto efekti smanjenja poreza predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Donalda Trampa na poslovne investicije počinju da jenjavaju, navode iz CBO, i podsećaju da je prošle godine američka privreda porasla po stopi od 3,1 odsto.

Izveštaj je objavljen pošto je vlada u Vašingtonu ponovo počela sa radom nakon 35-dnevne delimične obustave rada, koja će, kako tvrde u CBO, imati skroman negativan uticaj na ekonomiju.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.