Konferencija u mraku Bele kuće

Izvor: B92, 07.Apr.2015, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konferencija u mraku Bele kuće

U Beloj kući, Stejt departmentu, Kapitolu i drugim delovima Vašingtona i nestala je struja zbog eksplozije u elektrani u susednoj državi, preneli su mediji.

U nekim delovima grada snabdevanje strujom je brzo nastavljeno, ali u drugim traje i dalje, i izazvalo je i prinudne "evakuacije" građana.

U Beloj kući nestanak struje trajao je samo nekoliko trenutaka, jer su odmah uključeni rezervni generatori.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Prekinuto je bilo i snabdevanje električnom energijom u prostorijama za održavanje konferencija za novinare.

U pres prostoriji Stejt departmenta struja je nestala tokom konferencije, zbog čega je portparolka Meri Harf nastavila svoje obraćanje novinarima u mraku.

Nestala je struja i u sistemu ulične rasvete, kao i u metro-prevozu. Neki muzeji objavili su na društvenim mrežama da su morali da "evakuišu" posetioce.

Vlasti su saopštile da se eksplozija dogodila u elektrani u Merilendu i da je nestašicama struje bilo pogođeno 8.000 potrošača u Vašingtonu.

Kompanija Pepko, koja obavlja distribuciju električne energije, saopštila je da je povela istragu o nestanku struje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vašington i Bela kuća ostali bez struje

Izvor: Blic, 07.Apr.2015

U centru Vašingtona juče je došlo do prekida u snabdevanju električnom energijom, pa je bez struje ostala i Bela kuća, kao i više metro stanica u prestonici SAD...U nekim delovima grada snabdevanje strujom je brzo nastavljeno, ali u drugim traje i dalje i izazvalo je i prinudne "evakuacije" građana...U Beloj...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.