Komičari privukli desetine hiljada na skup u Vašingtonu

Izvor: Press, 01.Nov.2010, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komičari privukli desetine hiljada na skup u Vašingtonu

Komičari Džon Stjuart i Stiven Kolber privukli su u subotu desetine hiljada uglavnom mladih ljudi na veliki skup u centru Vašingtona, koji je predstavljao mešavinu satire i političkog aktivizma
Iako je održan svega tri dana pred kongresne izbore, organizatori su kazali da taj, kako su ga nazvali Miting za obnovu razuma i/ili straha, nije politički.
- Ovo nije skup >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da bismo se rugali pobožnim ljudima ili aktivistima, niti da bismo poručili da vremena nisu teška i da nema razloga za strah. Ali živimo u teškim vremenima, a ne u poslednjim vremenima - rekao je Stjuart. On je deo govora posvetio medijima. Prema njegovim rečima, politički analitičari koji 24 sata izazivaju paniku i konflikte nisu izazvali naše probleme, ali su učinili njihovo rešavanje utoliko težim.
- Štampa može da svoju lupu usmeri na naše problem, da osvetli pitanja koja su teže vide, ili da je upotrebi da potpali vatru. Ako sve preuveličamo, ne čujemo ništa - rekao je Stjuart. Skup, koji je protekao u festivalskoj atmosferi, održan je na vašingtonskom molu, ispred spomenika Abrahamu Linkolnu, i imao je sve odluke velikog šou-programa na otvorenom, sa nastupima muzičara i zvezda šou-biznisa.

Stjuart i Kolber, koji vode šou „Komedi sentral", u kome regularno izlažu podsmehu političare u Vašingtonu, nisu želeli da otvoreno podrže niti da kritikuju nijednu stranku. Ali je u nastupima na bini, u satiričnom tonu, Stjuart bio zadužen za liberalni povratak razumu, dok je Kolber uzeo ulogu konzervativnog povratka strahu. Američki mediji javljaju da je Miting za obnovu razuma i/ili straha pokrenuo više od 1.000 mini-skupova širom sveta, koji su se odvijali istovremeno sa ovim u Vašingtonu. Na ta mala okupljanja, uglavnom po klubovima i pabovima, došli su uglavnom Amerikanci koji žive u inostranstvu, ali i stranci, obožavaoci Stjuartovog šou-programa.

Smatra se da taj skup predstavlja odgovor, i pomalo izrugivanje, mitingu konzervativaca održanom na istom mestu 28. avgusta, pod nazivom Obnova časti, koji je organizovao voditelj programa televizije Foks Glen Bek.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.