Klincevič: To što su Amerikanci uradili sa Jugoslavijom i Beogradom, Srbi im nikada neće oprostiti

Izvor: Vostok.rs, 01.Mar.2020, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klincevič: To što su Amerikanci uradili sa Jugoslavijom i Beogradom, Srbi im nikada neće oprostiti

Činjenica da Vašington preti da će uvesti sankcije Srbiji zbog kupovine sistema „Pancir-S1“ govori o tome da Amerikanci shvataju da u slučaju Srbije mogu naići na otpor, rekao je za ruski list „Vzgljad“ član Komiteta Saveta Federacije za odbranu i bezbednost Franc Klincevič, a prenosi Balkanist. „’Pancir-S1′ je kompleks kratkog dometa koji garantovano obara sve ciljeve. Amerikanci shvataju da će kupovinom ‘Pancira’ Srbija steći ozbiljne šanse da odbrani svoje ključne objekte i kopnene snage“, rekao je ruski senator.
SAD zapretile Srbiji sankcijama zbog kupovine ruskih PVO sistemahttps://t.co/gVUvrFTHtd
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) February 26, 2020 „Sem toga, u slučaju Srbije i Amerike veliku ulogu igra istorija. To što su Amerikanci uradili sa Jugoslavijom i Beogradom, Srbi im nikada neće oprostiti. Odlično se sećaju i protivvazdušnog raketnog sistema S-125 ‘Neva’ kojim su Srbi oborili ‘nevidljivi’ avion F-117 kod Buđanovaca“, dodao je Klincevič. „Zato, ako Sjedinjene Države iz nekog razloga žele eskalaciju vojnog sukoba sa Srbijom, mogućnosti će im biti ograničene. Zbog toga su i nervozni, zabrinuti i prete Beogradu sankcijama zbog kupovine ruskog raketnog sistema protivvazdušne odbrane ‘Pancir-S1’“, zaključio je Franc Klincevič.
 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.