Kina se žali

Izvor: B92, 17.Jul.2023, 19:19

Kina se žali

Kina je saopštila danas da je uložila žalbu Vašingtonu zbog najavljene posete potpredsednika Tajvana Vilijama Laija SAD sledećeg meseca.

Portparolka kineskog Ministarstva spoljnih poslova Mao Ning rekla je na konferenciji za novinare da se Kina protivi svakom obliku podrške separatističkim snagama koje se zalažu za nezavisnost Tajvana, preneo je Rojters.

Zamenik ministra spoljnih poslova Tajvana Aleksander Jui rekao je danas na konferenciji za novinare da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potpredsednik Tajvana posetiti SAD na putu za Paragvaj i nakon posete toj zemlji, prenosi Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.