Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Feb.2019, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina nije zainteresovana za raketne sporazume

Član Politbiroa vladajuće Komunističke partije Kine Jang Đieči rekao je danas da Peking nije zainteresovan za priključivanje proširenoj verziji hladnoratovskog američko-ruskog Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF), iz kog su istupili najpre Vašington a zatim i Moskva.

"Kina razvija svoje kapacitete strogo u skladu s odbrambenim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << potrebama i ne predstavlja pretnju ni za koga. Zbog toga se protivimo multilateralzaciji INF", rekao je Jang na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

On je takođe naveo i da INF, potpisan 1987, treba da bude očuvan.

SAD su ranije ovog meseca objavile na napuštaju INF zbog ruskog kršenja sporazuma.

Moskva je negirala te navode i dan kasnije i sama pokrenula proceduru za istupanje.

Američka vlada je zabrinuta i zato što je INF bio prepreka za suprotstavljanje kineskim projektilima srednjeg dometa, koji nisu bili obuhvaćeni INF-om.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Kina nije zainteresovana za raketne sporazume

Izvor: Danas, 16.Feb.2019

Član Politbiroa vladajuće Komunističke partije Kine Jang Đieči rekao je danas da Peking nije zainteresovan za priključivanje proširenoj verziji hladnoratovskog američko-ruskog Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF), iz kog su istupili najpre Vašington a zatim i Moskva. Članak...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.