Kina će preuzeti sve dok mi spavamo. Zašto se krije? Svet mora da zna

Izvor: B92, 19.Apr.2023, 09:17

"Kina će preuzeti sve dok mi spavamo. Zašto se krije? Svet mora da zna"

Kineske hipersonične klizne rakete mogu da poraze američke nosače aviona i obrambene sisteme projektila, rekao je novinar "Washington Posta" Džoš Rogin.

On je kazao da to otkrivaju poverljivi dokumenti Pentagona.

"Proveli smo trideset godina gradeći nosače vazduhoplova i obranu od projektila, a Kinezi su napravili projektil za 1/100000 cene, koji sve ovo čini zastarelim", rekao je i dodao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je važno da to ljudi znaju.

Kako je rekao, pita se zbog čega se to krilo i istakao da se dosta toga, što je u procurelim dokumentima, treba da se zna jer se svet brzo menja.

Na pitanje koliko daleko projektili lete, Rogin je odgovorio:

"Oni lete brže od zvuka i mogu da pogode nosače aviona čak i na Guamu. Naši nosači aviona sada neće moći da pređu pola Pacifika ako odluče da koriste te stvari. To je veliki problem. Oni će preuzeti sve dok mi spavamo. Treba misliti unapred, biti ispred neprijatelja, a sada su oni ispred nas", dodao je Rogin.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"KINA ĆE PREUZETI SVE DOK SPAVAMO" Novinar Vašington posta: "Naši nosači aviona su beskorisni, nećemo stići ni do pola Pacifika ako Peking upotrebi svoje rakete"

Izvor: Blic, 19.Apr.2023

Novinar Vašington Posta Džoš Rogin izjavio je da poverljivi dokumenti Pentagona koji su nedavno procurili otkrivaju kako kineske hipersonične klizne rakete mogu da poraze američke nosače aviona i odbrambene sastave projektila.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.