Keri pozdravlja napore Srbije oko izbeglica

Izvor: B92, 16.Sep.2015, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri pozdravlja napore Srbije oko izbeglica

Premijer Aleksandar Vučić razgovarao je u Vašingtonu sa državnim sekretarom SAD Džonom Kerijem.

Keri je posebno istakao izuzetne napore koje premijer i ostali ulažu u rešavanje migrantske krize.

"Takođe pozdravljamo tranziciju koja je u toku, u okviru sporazuma iz 2013. godine izmedu Srbije i Kosova. Predstoji još posla, kao što to premijer zna, ali mislim da se on i drugi direktno suočavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << s tim izazovom i to je veoma važno", rekao je Keri pred početak sastanka, saopštio je Stejt department.

"Planiramo da razgovaramo i o razvijanju ekonomskih i energetskih odnosa. To su kljucne komponente svih nezavisnih država u regionu i mi priznajemo da uvek postoje pritisci različitih suseda. Uprkos tome, pozdravljamo snažnu želju premijera i njegove zemlje da jačaju odnose sa Evropom, Sjedinjenim Državama na izbalansiran i promišljen nacin", rekao je Keri.

Premijer Vučić je izjavio da očekuje podršku SAD i na budućem putu Srbije.

"Želimo još jednom da se zahvalimo na vašim pohvalama našem teškom i mukotrpnom radu na rešavanju migrantske krize, mislim da smo mnogo toga uradili u skladu sa evropskim vrednostima a ne samo evropskim pravilima", rekao je Vučić.

"Voleli bismo da vidimo Srbiju kao malog ali pouzdanog partnera SAD u budućnosti", zaključio je Vučić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.