Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jun.2016, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri: Dokument o vojnoj akciji protiv Asada veoma dobar

VAŠINGTON - Američki državni sekretar Džon Keri kaže da je pročitao interni dokument grupe diplomata Stejt departmenta, kojim su pozvale na vojnu akciju protiv vlade sirijskog predsjednika Bašara el Asada. Sastaću se sa njima, poručio je Keri.

Dokumentom koji je u javnost izašao prošle nedjelje, a koji je potpisao 51 američki zvaničnik, Sjedinjene Američke Države se pozivaju na vojnu akciju kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << bi primorale režim sirijskog predsjednika da pregovara o miru, preneo je AFP.

Upitan tokom jednog javnog skupa kojem su prisustvovali studenti da li je pročitao dokument, Keri je odgovorio: "Da. Veoma je dobar. Sastaću se sa njima".

U dokumentu se protestuje zbog politike SAD u Siriji i tvrdi da sadašnji pristup radi protiv sirijske opozicije, a pomaže Asadu da ostane na vlasti.

Ti zvaničnici smatraju da bi napade trebalo pokrenuti jer režim sirijskog predsjednika konstantno krši dogovor o prekidu vatre.

"Racionalno je preduzeti korake da bi se prekinulo krvoproliće i patnja u Siriji, poslije petogodišnjeg brutalnog rata. Status kvo u Siriji ne može da opstane", navodi se u dokumentu u koji je uvid imao Njujork tajms, naveo je AP.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.