Kepitalsi konačno pravi

Izvor: Sportski Žurnal, 08.Dec.2011, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kepitalsi konačno pravi

Promena trenera i dolazak Dejla Hantera, bivšeg beka upamćenog kao jednog od najprgavijih igrača u istoriji NHL, očigledno je pozitivno uticala na moral Vašington Kepitalsa. Posle prve trećine bez golova i druge na kraju koje su gubili sa 2:1, predvođeni kapitenom Aleksandrom Ovečkinom, Kepitalsi su u poslednjoj krenuli na sve ili ništa i sa četiri gola u tom periodu slavili na gostovanju u Otavi sa 5:3. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal <<
Prvu trećinu obeležio je golman Senatora Krejg Anderson, koji je uspešno osujetio svih 15 pokušaja oklopnika Kepitalsa, mada mnogo lošiji sa šest odbrana na drugoj strani nije bio ni Tomaš Vokoun. Nastavak je doneo brzo vođstvo Kepitalsa golom Džefa Halperna, ali i preokret do kraja perioda preko Erika Kondre i Nika Folinja.
Pitanje pobednika rešeno je u drugoj polovini poslednje trećine. Golovina Niklasa Bakstroma, Aleksandar Ovečkina i Troja Brauera gosti su poveli sa 4:2, Milan Mihalek je smanjio na 4:3, da bi u poslednjem minutu, najbolji pojedinac meča bek Džon Karlson postavio konačnih 5:3 za Kepitalse.
Rezultati: Otava – Vašington 3:5 (0:0, 2:1, 1:4), Bafalo – Filadelfija 4:5 (3:1, 0:3, 1:0, 0:1), Edmonton – Karolina 3:5 (1:1, 1:3, 1:1).
Zvezde večeri
o Klod Žiru (Filadelfija) gol i tri asistencije
o Džon Karlson (Vašington) gol i dve asistencije
o Niklas Bakstrom (Vašington) gol i asistencija
Raspored mečeva
Noć četvrtak na petak: Boston – Florida, Filadeflija – Pitsburg, Njujork Rendžers – Tampa bej, Njujork Ajlanders – Čikago, Nju Džersi – Otava, Kolambus – Nešvil, Montreal – Vankuver, Detroit – Finiks, Sent Luis – Anahajm, Kalgari – Kolorado, Los Anđeles – Minesota, San Hoze – Dalas.
Noć petak na subotu: Vašington – Toronto, Bafalo – Florida, Vinipeg – Karolina, Edmonton – Kolorado.
Krozbi propušta dva meča
Predstojeća dva susreta na gostovanju Filadeflija Flajersima i Njujork Ajlandersima, oklopnici Pitsburg Pingvinsa biće lišeni usluga kapitena Sidnija Krozbija. Iako iz redova Pingvina uveravaju da nije ništa ozbiljno, Krozbi ponovo ima manjih problema sa zdravljem, zbog čega su u lekarskom timu odlučili da ne rizikuju previše, već kapitena sačuvaju za neke važnije mečeve.
Karlson pauzira dva meseca
Rezervni golman Kalgari Flejmsa Henrik Karlson pauziraće u narednih šest do osam nedelja. Razlog odsustva je povreda ligamenata desnog kolena, koju je Karlson zadobio u porazu Vatrenih 5:1 od Vankuver Kanaksa.
Fistriću kažnjen tri meča
Bek Dalas Starsa Mark Fistrić suspendovan je na tri meča. Razlog za kaznu Kanađanina hrvatskog porekla je žestok start na napadača Njujork Ajlandersa Nina Niderajtera, koji je pri tome zaradio povredu. Osim mečeva Fistrić će na račun NHL morati da uplati nešto više od 16 hiljada dolara.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.