Kastro: Sa SAD samo ravnopravno, nismo mi kolonija

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jul.2012, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kastro: Sa SAD samo ravnopravno, nismo mi kolonija

Predsednik Kube Raul Kastro rekao je u četvrtak na svečanosti povodom obeležavanja 53 godina od Nacionalne revolucje da ne postoji zabranjena tema i da sa Vašingtonom može da razgovara o svemu, ali kao ranvopravan sagovornik.

"Koji god dan da izaberu, sto je spreman. To je već rečeno putem diplomatskih kanala. Ako žele da razgovaraju, razgovaraćemo," rekao je Kastro na kraju centralne proslave.

"Mi nismo ničija kolonija, ničija marioneta," naglasio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Kastro.

Vašington i Havana nemaju diplomatske odnose već pet decenija.

Centralna svečanost povodom nacionalnog praznika održana je u provinciji Guantanamo, inače poznatoj po istoimenoj bazi američke Mornarice.

Pevala se "Guantanamera" i pročitan je govor u slavu revolucije i otpora "imperijalizmu Jenkija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Raul Kastro spreman za dijalog sa SAD na ravnopravnim uslovima

Izvor: Vostok.rs, 27.Jul.2012, 13:44

27.07.2012. -..Predsednik Državnog saveta i predsednik Saveta ministara Kube Raul Kastro je potvrdio spremnost za vođenje dijaloga s SAD po čitavom nizu pitanja, među kojima su ljudska prava i demokratija. Raul Kastro je to izjavio u četvrtak u istočnoj provinciji Gvantanamo, na svečanostima povodom...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.