Kako li je Amerima bilo kad su videli Ruse iznad glava?

Izvor: Vesti-online.com, 05.Dec.2015, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako li je Amerima bilo kad su videli Ruse iznad glava?

Dva ruska strateška bombardera su 25. novembra obletela vojnu bazu koja se nalazi na ostrvu Guam, ne ulazeći u vazdušni prostor SAD, piše The Washington Free Beacon, pozivajući se na predstavnike Oružanih snaga.

Američki mediji su nazvali oblet američkog ostrva "zveckanjem nuklearnim oružjem". Za praćenje ruskih aviona bili su podignuti japanski lovci, piše list.

List podseća da je ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << četvrti let pored ostrva aviona Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije od 2013. godine.

Prema nepotvrđenim informacijama, ovaj put su iznad glava američkih vojnika preleteli Tu-95.

Na Guamu se nalazi vojna baza SAD na kojoj je raspoređena strateška avijacija, uključujući bombardere, nosači-raketa Boing B-92 "Stratofortres" i slabovidljive bombrardere Nortrop B-2 "Spirit". Ostrvo, koje se nalazi na oko 10 hiljada kilometara od severnoameričkog kontigenta, baza je za četiri američke podmornice.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Ruski bombarderi obletali američki Guam?

Izvor: B92, 05.Dec.2015

Dva ruska strateška bombardera 25. novembra su obletela vojnu bazu koja se nalazi na ostrvu Guam, ne ulazeći u vazdušni prostor SAD...Američki mediji su nazvali obletanje američkog ostrva „zveckanjem nuklearnim oružjem“...Za praćenje ruskih aviona uzleteli su japanski lovci, pišu američki...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.