KINA STALA U GARD AMERICI: Skandalozan postupak u UN je razbesneo Peking, Vašington potpaljuje sukobe!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2021, 21:36

KINA STALA U GARD AMERICI: Skandalozan postupak u UN je razbesneo Peking, Vašington potpaljuje sukobe!

Sa druge strane, američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je da SAD ne stoje na putu diplomatiji, već je vrše "praktično bez prestanka"

SAD dolivaju ulje na vatru u palestinsko-izraelskom ratu, umesto da preduzimaju mere za zaustavljanje sukoba, izjavio je u utorak portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Džao Lijian nakon što su SAD po treći put u nedelju blokirale nacrt izjave UN o sukobu.

Nakon što su SAD tokom prošle nedelje dva puta blokirale >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izjave Saveta bezbednosti UN-a, Kina, Tunis i Norveška u nedelju su ponudile novi nacrt. U dokumentu se traži deeskalacija situacije, poštovanje međunarodnog humanitarnog prava i zaštita civila. Međutim, SAD su takođe blokirale treći nacrt.

- Članovi Saveta bezbednosti smatrali su da bi Savet trebalo da izda izjavu kako bi olakšao palestinsko-izraelske pregovore. Međutim, Sjedinjene Države, umesto da preduzimaju aktivne mere da zaustave sukobe, počele su da dolivaju ulje na vatru. Sjedinjene Države u Savetu bezbednosti UN našle su se u neviđenoj izolaciji, suprotnoj strani ljudske savesti i morala. Međunarodna zajednica je duboko razočarana postupcima Sjedinjenih Država u palestinsko-izraelskom sukobu - rekao je portparol.

.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.