Izvor: Radio 021, 31.Mar.2020, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeloustoun organizovao ubijanje 442 bizona

Nacionalni park Jeloustoun organizovao je hvatanje najmanje 550 divljih bizona, od kojih su 442 ubijena radi kontrole populacije u prirodnom rezervatu.

Sa ovakvom odlukom saglasile su se federalne vlasti država Ajdaho, Vajoming i Montana, kako bi se sprečilo širenje zaraza među životinjama, kao što je bruceloza, koja predstavlja opasnost za krave.

Prema zvaničnim informacijama, sklonjena su ili ubijena najmanje 822 od ukupno 4.900 bizona, javio je "Sputnjik". >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Vest o ubijanju životinja usledila je nakon što su aktivisti za zaštitu divljine prošle nedelje podneli tužbu federalnom sudu u Vašingtonu, tvrdeći da bi jeloustonski bizon trebalo da bude zaštićen Zakonom o ugroženim vrstama.

Međutim, Američka služba za ribe i divljinu ranije je odbila pozive da se zaustavi kontrolisanje populacije životinja.

Meso ubijenih bizona podeljeno je članovima raznih indijanskih plemena u SAD, koji su učestvovali u lovu i ubili oko 270 bizona u Montani.

Autor: Srna

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.