JEZIVA SUDBINA ANE VOLŠ Nestanak se pre godinu dana pretvorio u novogodišnji ZLOČIN - Beograđanku u Americi ubio muž, telo iseko i bacio na đubrište

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jan.2024, 14:54

JEZIVA SUDBINA ANE VOLŠ Nestanak se pre godinu dana pretvorio u novogodišnji ZLOČIN - Beograđanku u Americi ubio muž, telo iseko i bacio na đubrište

Beograđanka Ana Volš (39) nestala je prošle Novogodišnje noći kada je navodno, napustila svoj dom u Kohasetu u američkoj državi Masačusetsu gde je navodno krenula na posao u Vašington, međutim ubrzo je otkriveno da je istina dosta jeziva i da se dogodio stravičan zločin.

Ana Volš je, kako je ubrzo utvrđeno, prvo te večeri pretučena od strane svog supruga Brajana Volša (48) sa kojim ima troje maloletne dece, koji je smišljeno počinio brutalan zločin. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Da podsetimo, Volš je optužen da je suprugu Anu na smrt pretukao u podrumu njihove kuće u Kohasetu u Masačusetsu 1. januara u ranim jutarnjim satima.

- U optužnici koja je podignuta protiv Brajan Volša navodi se da je on lagao istražitelje o tome kada je Ana nestala, on je tvrdio da je poslednji put video 1. januara, međutim, istražitelji su otkrili da je danima pokušavao da se na guglu, na tabletu svog sina, informiše kako da prikrije zločin - preneli su američki mediji detalje optužnice protiv Volša za ubistvo supruge:

- Najbolji način da se reši tela, da li može da bude optužen za ubistvo ukoliko telo ne bude pronađeno, testera - najbolji alat za komadanje tela, kako očistiti krv sa drvenog poda, šta se dešava kada se delovi tela stave u amonijak, da li soda bikarbona može da utiče da telo miriše, kao i kako balzamovati telo - samo su neke od pretraga na guglu, koje je tražio Volš posle misterioznog "nestanka" supruge.

Na internetu je, kako je navedeno još 27. decembra pretraživao i koja je najbolja država da u nju pobegne, kako da se razvede, ali i koliko vremena treba da prođe od nestanka supružnika da bi nasledio imovinu. Američki mediji spekulišu da je Brajan Anu ubio kako bi nasledio njene milione, jer je ona bila izuzetno uspešna poslovna žena u Vašingtonu i radila je u jednoj od najuticajnijih kompanija za trgovinu nekretninama.

Osim pretraga na internetu, istražitelji su, prema rečima suda, pratili i druge dokaze - bazne stanice sa mobilnog telefona kako bi utvrdili njegovo kretanje, snimke sa različitih sigurnosnih kamera, ali su ključni bili dokazi pronađeni u njihovoj kući, ali i u 10 plastičnih džakova otkrivenih na deoponiji u blizini vile u kojoj živi njegova majka Dajana.

- Tokom istrage, policajci su pretražili i džip "volvo" Brajana Volša. U njemu su bila spuštena sedišta, a preko njih je stavljen najlon. Kasnije su u autu pronađeni tragovi krvi. Osim toga, pre nego što je prijavljen nestanak, kamere su ga snimile kako nosi crnu hiruršku masku i rukavice i kupuje sredstva za čišćenje u gotovini. Prateći te tragove, kao i tragove krvi na zidovima u podrumu i dva noža, policija je otišla do deponije na kojoj je nađena testera na kojoj je takođe bilo tragova krvi - saopštila je ranije tužilac.

Tada je navedeno da su istražitelji primetili i da je obilazio jedan deo parka u predgrađu Bostona, u kom je bara.

- Detaljnim pretresom kontejnera utvrđeno je da je deo džakova za smeće koje je bacio u međuvremenu spaljen, ali je na deponiji u blizini luksuznog kompleksa u kom živi njegova majka pronađeno 10 kesa za smeće, na kojima su tragovi krvi, a u kesama su pronađeni i peškiri, delovi ogrlice Ane Volš, čizme, "prada" torba, delovi njene odeće, kao i potvrda o kovid vakcinaciji na njeno ime, ali i sekira - otkriveno je tokom čitanja optužnice na suđenju Brajanu Volšu.

Inače, na poslednjem ročištu koje je bilo u novembru deo dokaznog materijala, tačnije DNK dokaza koji su ključni "nisu dovoljno jasni" pa će zato biti određeni eksperti koji će pomoći u utvrđivanju dokaznog materijala.

- Za jedan broj tih uzoraka rečeno je da su "ograničenog kvaliteta" i testiranje je zato zaustavljeno. Očekuje se da će eksperti posetiti laboratoriju radi pregleda uzoraka, kako bi se uverili da li su oni zaista toliko lošeg kvaliteta da ne mogu da se analiziraju - naveli su pre mesec dana američki mediji.

27. decembar 2022.

x Kako se najbrže razvesti?

x Koja je država najbolja da jedan muškarac pobegne?

Međutim, 1. dana 2023. godine Brajan gugla u veoma neobično vreme, u 4.55 sati ujutru. To ukazuje da je zločin počinjen nešto ranije, odnosno da je Ana monstruozno ubijena oko 4 sata ujutru.

1. januara 2023.

x 04.55 sati - Koliko će proći pre nego što telo počne da smrdi?

x 04.58 sati - Kako zaustaviti telo da se raspada?

x 05.20 sati - Kako vezati telo?

x 05.47 sati - 10 načina da se rešiti mrtvog tela ako zaista treba

x 06.25 sati - Koliko dugo treba da prođe da neko nestaje, da bi ga nasledio?

x 06.34 sati - Možeš li da baciš delove tela?

x 09.29 sati - Šta radi formaldehid? (kiselina, a između ostalog koristi se i kao sredstvo za dezinfekciju i kao konzervans u mrtvačnicama)

x 09. 34 sati - Koliko traje DNK?

x 09.59 sati - Možemo li se identifikovati na delimičnim ostacima?

x 11.34 sata - Najbolji načini da se rešite tela?

x 11.34 sati - Kako očistiti krv sa drvenog poda?

x 11.56 sati - Luminol za otkrivanje krvi

x 01.08 sati - Šta se dešava kada stavite delove tela u amonijak?

x 01.21 sati - Da li je bolje baciti odeću sa mesta zločina ili je oprati?

2. januara 2023.

x 12.45 sati - Testera najbolji alat za komadanje

x 13.10 sati - Da li možete biti optuženi za ubistvo bez tela?

x 01. 14 sati - Možete li da identifikujete telo bez zuba?

3. januara 2023.

x 01.02 sata - Šta se dešava sa dlakom na mrtvom telu?

x 01.13 sati - Kolika je stopa raspadanja tela pronađenog u plastičnoj kesi u odnosu na površinu u šumi?

x 01.20 sati - Da li soda bikarbona može da učini da telo miriše dobro?

Brajan Volš, podsetimo, od početka negira krivicu, tvrdeći da ženu nije ubio. Međutim, tokom istrage je otkriveno, da je Ana imala ljubavnu aferu sa svojim prijateljem iz Vašingtona, te da je Brajanova majka malo pre Anine smrti unajmila privatnog detektiva da je prati. Navodno, kako su ranije pisali američki mediji Ana Volš planirala je da se sa decom preseli u Vašington, što se Brajnu Volšu nije dopali.

Reči američkog analitičara

Pravni analitičar iz Bostona Majkl Kojn ranije je rekao da je DNK posebno važan jer istražitelji nisu pronašli telo Ane Volš. Ne samo da tužioci moraju da dokažu da je Brajan ubio svoju ženu, već moraju da dokažu i da je ona mrtva, rekao je.

- Delić kosti sam po sebi ne dokazuje nužno smrt - rekao je u oktobru Kojn za NBC10 i dodao:

- To dokazuje da je možda bila povređena, a oni pokušavaju da dokažu ubistvo prvog stepena.

 Srbija Danas/Kurir
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.