Izložba Igora Kordeja u Novom Sadu

Izvor: Politika, 05.Jul.2011, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba Igora Kordeja u Novom Sadu

NOVI SAD - Izložba ilustracija hrvatskog strip autora i ilustratora Igora Kordeja biće otvorena večeras u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu.

Igor Kordej rođen je u Zagrebu 1957. godine i jedan je od najplodnijih i najuspešnijih strip autora i ilustratora u regionu.

Radovi su mu objavljivani širom Evrope, u SAD, Kanadi i Latinskoj Americi, i nalaze se u brojnim javnim i privatnim kolekcijama, od Nacionalne kongresne biblioteke u Vašingtonu, do Lukasovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << filmskog studija.

Njegova ilustracija „Pensilvanija plejn” (Pennsylvania plane), posvećena žrtvama 11. septembra i objavljena putem CNN, potresla je ljude širom sveta.

Sarađivao je i sarađuje sa brojnim poznatim izdavačima, a poslednjih godina radi kao „kućni autor” za francuski „Delkor” , za kog radi simultano na četiri strip serijala.

Pored stripova i ilustracija, bavi se i grafičkim dizajnom, a najnoviji primeri su CD omoti za Libar i Psihomodo pop.

Živeo je nakratko u Danskoj i godinama u Kanadi. U poslednje vreme ponovo živi i radi u Zagrebu. Dobitnik je brojnih međunarodnih nagrada

Izložbu organizuju Kreativna radionica Bunker i Studentski kulturni centar Novi Sad.

Beta

objavljeno: 05.07.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.