Izgleda da su slagali; Oglasio se Stejt department: Mi nismo...

Izvor: B92, 30.Jun.2023, 07:10

Izgleda da su slagali; Oglasio se Stejt department: Mi nismo...

Vašington -- Odluka Prištine o proglašavanju "Civilne zaštite" i "Severne brigade" za terorističke organizacije nije doneta u koordinaciji sa SAD, kažu iz Vašingtona.

Kako je iz Stejt departmenta rečeno Glasu Amerike, vlada tzv. Kosova se nije konsultovala niti s njima, niti sa ostalim međunarodnim akterima.

Trebalo je da bude usaglašena sa najbližim međunarodnim partnerima, uključujući one čija je primarna odgovornost da obezbede stabilnost tzv. Kosova. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ponovo pozivamo tzv. Kosovo da se uzdrži od jednostranih poteza u trenutku dok sa svim stranama radimo na rešavanju trenutne krize, navedeno je u odgovoru.

Podsetimo, vlada privremenih prištinskih institucija u četvrtak je terorističkim proglasila "Civilnu zaštitu" i "Severnu brigadu ", tvrdeći da su njihovi članovi odgovorni za nemire na severu KiM i da predstavljaju pretnju "ustavnom poretku i bezbednosti".

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja je posle sednice tzv. vlade izneo tvrdnju da je Priština odluku da Civilnu odbranu i Severnu brigadu proglasi terorističkim organizacijama koordinisala sa međunarodnim partnerima.

"Mi kontinuirano koordiniramo sa svim našim saveznicima, ponekad se slažemo, a ponekad se ne slažemo. Bez sumnje smo koordinisani za ovaj korak", rekao je Svečlja i dodao da će vremenom sa strateškim partnerima podeliti detalje tog procesa, preneo je portal Kaldžo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.