Izbegnut sudar: Kineski borbeni avioni presreli američki

Izvor: B92, 19.Maj.2016, 07:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbegnut sudar: Kineski borbeni avioni presreli američki

Vašington -- Pentagon je u sredu saopštio da su dva kineska borbena aviona presrela američki izviđački vojni avion u međunarodnom vazdušnom prostoru.

Incident se dogodio 17. maja.

Kako je preneo AP, Pentagon je opisao incident kao "nebezbedan" , dodajući da ga razmatraju.

Kineski avioni su presreli američki avion u međunarodnom vazdušnom prostoru dok je američki avion leteo iznad Južnog kineskog mora i toliko mu se približili da je pilot bio primoran da se spusti da bi izbegao sudar, rekao je američki vojni zvaničnik, prenosi AP.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izbjegnut sudar: Kineski borbeni avioni presreli američki

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Maj.2016

VAŠINGTON - Pentagon je u srijedu saopštio da su dva kineska borbena aviona presrela američki izviđački vojni avion u međunarodnom vazdušnom prostoru...Incident se dogodio 17. maja...Kako je prenio AP, Pentagon je opisao incident kao "nebezbjedan" , dodajući da ga razmatraju...Kineski avioni...

Nastavak na Nezavisne Novine...

IZBEGNUT SUDAR IZNAD JUŽNOG KINESKOG MORA: Kineski lovci presreli američki izviđački avion!

Izvor: Kurir, 19.Maj.2016

...Kako je preneo AP,  Pentagon je opisao incident kao  „nebezbedan" , dodajući da ga razmatraju..Kineski avioni su presreli američki  u međunarodnom vazdušnom prostoru dok je američki  avion leteo iznad Južnog kineskog mora i toliko mu se približili da je pilot bio primoran da se spusti...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.