Istorijski debi BGF u SAD

Izvor: SEEcult.org, 08.Sep.2014, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorijski debi BGF u SAD

Beogradska filharmonija održaće u oktobru prvi put u 91-godišnjoj istoriji turneju u SAD, a pod vođstvom šefa-dirigenta, Muhaja Tanga, nastupiće u Čikagu, Klivlendu, Vašingtonu i, u završnici, u njujorškom Karnegi Holu.

Beogradska filharmonija izvešće na turneji od 6. do 9. oktobra dva programa - repertoar od Hačaturjana do Čajkovskog i Sibelijusa.

Na koncertima 6. >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << oktobra u Simfonijskom centru u Čikagu i 9. oktobra u Karnegi Holu na programu su i odlomci iz Verdijevih opera Rigoleto i Magbet, a kao solista će nastupiti srpski bariton Željko Lučić, senzacija opere Metropoliten, saopštila je BGF. U Severans Holu u Klivlendu 7. oktobra i dan kasnije u Muzičkom centru Stratmor u blizini Vašingtona

BGF će izvesti i balet Stevana Hristića, svog osnivača i prvog šefa-dirigenta orkestra.

Bariton Željko Lučić izjavio je da je za njega čast i stvar prestiža što će nastupati sa orkestrom BGF.

“Ova turneja je veoma važna zato što spada u domen nacionalnog pitanja i utiče na podizanje kredibiliteta naše zemlje. Neizmerno sam srećan što ću u SAD nastupati sa našim najboljim orkestrom!”, istakao je Lučić.

Beogradska filharmonija je, kako je saopštila, “dugo snevala ‘američki san’” i prešla naporan put do njegovog ostvarenja.

“Predstavljanje umetničkog potencijala orkestra u najprestižnijim koncertnim dvoranama sveta otvara vrata novih uspeha u budućnosti. Filharmoničari vredno rade na muzičkim pripremama u susret novoj koncertnoj sezoni i prvim koncertima na Kolarcu koji su posvećeni američkoj turneji”, navedeno je u saopštenju.

(SEEcult.org)
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

Prvi put muziciraju u Americi

Izvor: Vesti-online.com, 09.Sep.2014, 13:05

Beogradska filharmonija gostovaće prvi put u svojoj 90-godišnjoj istoriji u Americi i u toku svoje turneje održaće četiri koncerta u nekoliko američkih gradova. Prema rasporedu prvi koncert biće održan u ponedeljak 6. oktobra u 7.30 uveče u Simphondž Center u Čikagu (220 S. Michigan Ave, Chicago,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.