„Iranski narod će preko usta udariti Pompea“

Izvor: Vostok.rs, 22.Maj.2018, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Iranski narod će preko usta udariti Pompea“

"Narod Irana treba da bude ujedinjen zbog toga i da zada jak udarac preko usta američkog državnog sekretara i svakoga ko ga podržava", rekao je Kousari.



Pompeo je u ponedeljak zapretio Iranu "najsnažnijim sankcijama u istoriji" ukoliko ne dođe do promene kursa vlade u Teheranu, ali je i dodao da je Vašington spreman da ukine sve sankcije i uspostavi pune diplomatske i trgovinske odnose ako Iran napravi "velike promene".



To je rekao tokom izlaganja strategije administracije predsednika Donalda Trampa na ograničavanju nuklearnog programa Irana i protivljenju drugim aspektima ponašanja Teherana u regionu nakon Trampovog povlačenja i nuklearnog sporazuma s Iranom potpisanog 2015. godine.

Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.