Iran upozorio: Biće problema...

Izvor: B92, 14.Dec.2023, 12:48

Iran upozorio: Biće problema...

Iran upozorio da će se predložena multinacionalna operativna grupa za zaštitu brodova u Crvenom moru suočiti sa "izuzetnim problemima".

"Ako naprave takav iracionalan potez, biće suočeni sa izuzetnim problemima", rekao je iranski ministar odbrane Mohamed Reza Aštijani za iransku agenciju Isna, prenosi Rojters.

Aštijani nije precizirao koje mere je Iran spreman da preduzme kao odgovor na uspostavljanje multinacionalne operativne grupe za zaštitu brodova u Crvenom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << moru, koju podržavaju SAD.

Savetnik za nacionalnu bezbednost Sjedinjenih Američkih Država Džejk Salivan izjavio je prošle nedelje da je Vašington u pregovorima sa drugim zemljama o formiranju "pomorske operativne grupe kako bi obezbedio bezbedan prolaz brodova u Crvenom moru", ali nije izneo više detalja.

Jemenski Huti umešali su se u sukob Izralea ipalestinske militantne grupe Hamas, napadajući brodove na vitalnim transportnim linijama u Crvenom moru i ispaljujući dronove i projektile na Izrael.

Američka i francuska mornarica pojačale su prisustvo u Crvenom moru kako bi zaštitile plovila od zaplene ili napada Huta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Povezane vesti

IRAN UPOZORAVA "Multinacionalna grupa u Crvenom moru suočiće se sa izuzetnim problemima"

Izvor: Blic, 14.Dec.2023

Iranski ministar odbrane Mohamed Reza Aštijani upozorio je da ce se predložena multinacionalna operativna grupa za zaštitu brodova u Crvenom moru, koju su Sjedinjene Američke Države podržale, suočiti sa "izuzetnim problemima".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.