Izvor: Danas, 18.Okt.2023, 07:03

„Invazija na Gazu bi bila katastrofa za Izrael, Vašington mora da bude hladnije glave i spreči grešku“: Analiza Marka Linča za Forin afers

Izraelska kopnena kampanja deluje neizbežna od trenutka kada je Hamas probio bezbednosni perimetar oko pojasa Gaze. Vašington je u potpunosti podržao izraelske planove pa su u takvom prezagrejanom političkom okruženju najglasniji glasovi u Sjedinjenim Državama bili oni koji pozivaju na ekstremne mere protiv Hamasa, piše u analizi za Foreign Affairs Mark Linč, profesor političkih nauka i međunarodnih odnosa na Univerzitetu Džordž Vašington, gde je direktor Instituta za bliskoistočne studije.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.