Internet - globalni forum bez granica

Izvor: B92, 25.Maj.2012, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Internet - globalni forum bez granica

Održavanje interneta slobodnim trebalo bi da bude jedna od glavnih tema međunarodnih organizacija za zaštitu ljudskih prava, izjavila je u Vašingtonu predstavnica OEBS-a za medijske slobode Dunja Mijatović.

Ona je na konferenciji Internet i sloboda 2012, koju je organizovao Google, ocenila da je potrebna međunarodna saradnja, uz saradnji građanskog sektora sa vladinim institucijama, da bi se Internet održao kao slobodni globalni forum na kome se razmenjuju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << informacije, bez obzira na granice.

Na skupu su učestvovali internet aktivisti, zakonodavci, predstavnici vlada, velikih korporacija, medija, kao i nevladinog sektora.

Mijatovićeva je rekla da je sloboda Internet jedan od prioriteta OEBS-a, koji se često suprotstavljao nepotrebnim zabranama i ograničenjima koja su se postavljala.

Ona se tokom posete Vašingtonu susrela i s predstavnicima Stejt departmenta, a predviđeno je i da učestvuje na sličnoj konferenciji u Dablinu, sledećeg meseca.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.