Izvor: MozzartSport.com, 21.Maj.2021, 05:42

Indijana još jednom videla strašni Vašington, Ras i Bil zakazali duel sa Filadelfijom (VIDEO)

Četvrti, vrlo ubedljiv trijumf Vizardsa nad Pejsersima u sezoni - 142:115

Još pre početka meča NBA liga je saopštila imena trojice kandidata za MVP nagradu. Među njima nije bilo Rasela Vestbruka, međutim, i pored toga, navijači Vašingtona su u Kapital Uan Areni svom ljubimcu skandirali "MVP, MVP, MVP", čime su nadahnuli Rasa da povede Vizardse u plej-of, što je ovaj, uz obilatu pomoć Bredlija Bila i učinio.

Ras i >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Bil radili su ono što obično rade – prvi je jurišao ka tripl-dablu, drugi racionalno koristio svaki minut na terenu (za 29 ubacio 25 poena) i strašnim partijama počistili Indijanu pred svojim navijačima – 142:115, zakazavši megdan sa Filadelfijom u prvoj rundi plej-ofa Istočne konferencije. Posebno su Vizardsi šuterski raspoloženi ove godine protiv Pejsersa. Bio je ovo njihov četvrti međusobni duel u sezoni i četvrta pobeda Vašingtona, uz prosek od 140,25 postignutih poena po meču.

Frame this. pic.twitter.com/UHYNr7WgGZ

Neverovatan preokret je napravio tim Skota Bruksa ove sezone. Malo ko je uopšte mogao da ih zamisli u plej-ofu, početkom aprila su imali skor 17-32, ali su uspeli da podignu formu i rezervišu poslednje, osmo mesto Istočne konferencije, čime su Indijanu posle pet uzastopnih sezona ostavili bez učešća u plej-ofu.

Nešto više od nedelju dana nakon što je oborio rekord Oskara Robertsona po broju tripl-dablova u regularnom delu sezone, Vestbruk je ostao nadomak novog – ubacio je 18 poena, zabeležio 15 skokova i osam asistencija, dok je upravo Bilovim trojkama Vašington na oko četiri minuta do kraja treće četvrtine stigao do prednosti od 30 poena razlike (98:68).

Indijana se držala samo u prvoj četvrtini. Već do poluvremena imala je 14 poena zaostatka, koji je bio i više nego duplo veći nakon trećeg kvartala (-31). Bil je čitavu poslednju deonicu presedeo na klupi, pa je meč završio sa 25 poena, pet skokova i četiri asistencije, dok Vestbruk u poslednjih osam minuta nije ulazio u igru, što je Indijana iskoristila da koliko-toliko ublaži poraz.

Najviše joj je u toj nameri pomogao Domantas Sabonis, koji je stigao do tripl-dabl učinka (19 poena, 11 skokova i deset asistencija), dok je Malkolm Brogdon dodao 24 poena.

NBA - PLEJ-IN

Petak

Vašington - Indijana 142:115

/Bil 25 - Brogdon 24/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.