Indija povećava carine na uvoz 28 američkih proizvoda

Izvor: Capital.ba, 16.Jun.2019, 08:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indija povećava carine na uvoz 28 američkih proizvoda

NJU DELHI – Vlasti Indije saopštile su da će od danas uvesti veće carine na uvoz 28 proizvoda iz SAD, uključujući bademe, jabuke i orase. Nove mjere predstavljaju odgovor na mjere Vašingtona kojim su ukinute trgovinske privilegije Indiji. Indijska Vlada je odredba o uvođenju carina u iznosu od 120 odsto na brojne američke proizvode izdala u junu prošle godine, ali je njeno sprovođenje odgođeno nekoliko puta, zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << tekućih pregovora sa Vašingtonom. Neimenovani izvor izjavio je ranije za indijski “Tajms” da će Indiji novim carinama biti omogućeno da primi oko 217 miliona dolara dodatnih prihoda od uvoza robe iz SAD, prenijela je “Raša tudej”. Spor Nju Delhija i Vašingtona počeo je u martu, nakon što je predsjednik SAD Donald Tramp uveo carine u iznosu od 25 odsto na uvoz čelika, a na uvoz proizvoda od aluminijuma deset odsto. Indija je zbog carina koje su uvele SAD izgubila oko 240 miliona dolara. Srna Чланак Indija povećava carine na uvoz 28 američkih proizvoda се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

RT: Indija odgovorila carinama SAD-u za 28 američkih proizvoda uoči posete Pompea

Izvor: Vostok.rs, 16.Jun.2019

Indija je saopštila da je povećala iznos carine za 28 američkih proizvoda, uključujući bademe, jabuke i orahe, kao odgovor na ukidanje trgovinskih privilegija Vašingtona za Nju Delhi. Američka roba na koju je uvedena carina takođe obuhvata proizvode od gvožđa i čelika, valjani nerđajući...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.