Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jul.2019, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imran Kan će razgovarati s talibanima

Pakistanski premijer Imran Kan rekao je u Vašingtonu da će se po povratku u svoju zemlju sastati s talibanima u cilju okončanja 18-ogodišnjeg rata u susednom Avganistanu.

"Srešću se s talibanima i daću sve od sebe da ih ubedim da razgovaraju s avganistanskom vladom", rekao je Kan i dodao da je razgovarao i s avganistanskim predsednikom Ašrafom Ganijem.

Premijer Pakistana je naveo da su ga avganistanski talibani kontaktirali "pre nekoliko meseci", posle >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pobede na izborima u julu prošle godine, ali da se još nisu sastali, pre svega zbog protivljenja vlade u Kabulu.

Prema njegovim rečima, talibani su mu se obratili jer je "uvek tvrdio da nema vojnog rešenja" za rat u Avganistanu.

"Zbog toga imam određen nivo kredibiliteta kod njih", ocenio je Kan, nekadašnji kapiten pakistanske reprezentacije u kriketu.

Kan je juče u Vašingtonu, gde se nalazi u prvoj zvaničnoj poseti, razgovarao s predsednikom Donaldom Trampom a zatim i sa šefom diplomatije Majkom Pompeom koji je naveo "značajnu ulogu Pakistana u podršci mirovnom procesu u Avganistanu i antiterorizmu".
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.