Imenovanje Timčenka komplikuje položaj Srbije na Zapadu

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Okt.2016, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imenovanje Timčenka komplikuje položaj Srbije na Zapadu

WASHINGTON - Američka novinska agencija AP ocenjuje da bi današnje imenovanje Genadija Timčenka, kojeg opisuje kao milijardera i prijatelja ruskog predsednika Vladimira Putina, za počasnog konzula Srbije u Sankt Peterburgu moglo da dodatno zakomplikuje položaj Srbije na Zapadu.

AP za Timčenka navodi da je u pitanju "čovek koji je na listi sancija SAD zbog Ukrajine" i dodaje da je "kancelarija proruskog predsednika Srbije Tomislava Nikolića saopštila da je >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Genadij Timčenko inaugurisan na ceremonijalni položaj u drugom po veličini ruskom gradu".

Agencija navodi i da je "Timčenko, bivši Putinov džudo partner, živeo u Švajcarskoj i ima dvojno rusko-finsko državljanstvo", kao i da je "njegovo lično bogatstvo procenjeno na oko 7,6 milijardi dolara, zarađenih mahom u poslovima oko energetike".

AP piše da "Srbija formalno želi da pristupi Evropskoj uniji od 28 nacija, ali je odbijala da primeni sankcije koje podržava Zapad protiv Kremlja zbog njegove uloge u ukrajinskoj krizi".
Pogledaj vesti o: Vašington,   Rat u Ukrajini

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.