I to se desilo – Jokić oborio Čemberlenov rekord!

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 10:19

I to se desilo – Jokić oborio Čemberlenov rekord!

Najavljivano je da će noć između četvrtka i petka biti istorijsko za Nikolu Jokića, ali se on potrudio da protiv Vašingtona obori više od jednog rekorda.

Srpski centar je imao priliku da protiv Vizardsa napravi podvig koji je pre toga pošao za rukom samo Raselu Vestbruku i Lebronu Džejmsu.

Tim iz prestonice je jedini protiv kog Jokić nije uspeo da ostvari tripl-dabl u NBA ligi, a sada je i to ispravio.

Sa 21 poenom, 19 skokova i 15 asistencija je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odveo svoj tim do pobede (130:110), ali se tu nije zaustavio.

Bio je bez promašaja iz igre (10/10) i tako postao prvi košarkaš ikada koji je imao 20+ poena, 15+ skokova i 15+ asistencija uz 100 odsto šut iz igre.

To je bio njegov četvrti tripl-dabl u karijeri bez promašaja iz igre, čime je oborio rekord koji je do sada delio sa Viltom Čemberlenom. U poslednjih 40 godina, više od jedne takve partije ima samo Drejmond Grin (2).

Čemberlen i dalje drži rekord po broju poena u tripl-dablu bez promašaja – 42. To je sledeći izazov koji je pred dvostrukim MVP-jem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.