I Amerikancima zasmrdeo najsmrdljiviji cvet

Izvor: B92, 22.Jul.2013, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Amerikancima zasmrdeo najsmrdljiviji cvet

Vesti o Titan arumu, cvetu koji je poznat kao "najsmrdljiviji na svetu" sporadično se pojavljuju tu i tamo, a posle Botaničke bašte u blizini Brisela, i Amerikanci imaju priliku da vide i osete ovo čudo prirode.

Botanička bašta u Vašingtonu, posle sedam godina čekanja, ima priliku da se pohvali "smrdljivim draguljem" u punoj lepoti.

Agencije javljaju da je cvet, koji miriše kao da "nešto truli", najzad počeo da cveta u nedelju. Vhunac njegovog "mirisanja" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trebalo bi da bude danas, a cvetanje neće trajati više od dva dana.

Botanička bašta (U.S. Botanic Garden) pored "Kepitola" produžila je radno vreme da bi svim zainteresovanima omogućila da vide ovo čudo prirode.

Ovaj Titan Arum (Amorphophallus titanum) je visok 1,7 metara i raste od 2005. godine. Biljka obično daje samo listove, duge od tri do pet metara, a cveta veoma retko, obično svake četvrte ili pete godine.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I Amerikancima zasmrdeo najsmrdljiviji cvet

Izvor: B92, 22.Jul.2013

Vesti o Titan arumu, cvetu koji je poznat kao "najsmrdljiviji na svetu" sporadično se pojavljuju tu i tamo, a posle Botaničke bašte u blizini Brisela, i Amerikanci imaju priliku da vide i osete ovo čudo prirode...Botanička bašta u Vašingtonu, posle sedam godina čekanja, ima priliku da se pohvali...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.