Huawei dobio novih 90 dana

Izvor: SEEbiz.eu, 20.Nov.2019, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huawei dobio novih 90 dana

WASHINGTON - Huawei je ovog ponedjeljka dobio treće po redu produženje dozvole za poslovanje s američkim tvrtkama. 

Po tom pitanju nema ništa novoga, pravila su ostala ista kao i prethodna dva puta – starije uređaje Huawei može nadograđivati novim sigurnosnim zakrpama, ali na nove ne može implementirati GMS podršku.

Shodno tomu, uređaji iz serije Mate 30 i dalje neće imati potpunu funkcionalnost >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << na kakvu su navikli kupci sa Zapada. Isto vrijedi i za sve telefone koje će Huawei predstaviti i u narednom razdoblju. Također tvrtke poput Qualcomma i Microna ni dalje neće moći prodavati svoje čipove Huaweiju, jer taj dio potpada pod klauzulu nacionalne sigurnosti.

Nova dozvola ponovno vrijedi narednih 90 dana, točnije do 16. veljače 2020. godine, čime su ujedno i demantirane ranije glasine kako će treće produženje trajati dva tjedna, odnosno šest mjeseci, ovisno o mediju koji je navedenu informaciju plasirao.

Iako bi ukidanje zabrane bilo najjednostavnije za sve, Huawei ne miruje i konstantno radi na usavršavanju alternativne trgovine aplikacijama i vlastitim servisima kojima će nastojati zamijeniti Googleove.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Huavej dobio NOVIH 90 DANA za poslovanje sa američkim firmama

Izvor: Blic, 20.Nov.2019

Huavej je ovog ponedeljka dobio treće po redu produženje dozvole za poslovanje sa američkim kompanijama. Pravila su ostala ista kao i prethodna dva puta – starije uređaje Huavej može nadograđivati novim bezbednosnim zakrpama, ali na nove ne može implementirati GMS podršku.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.