Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2012, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska deseta najugroženija na svetu od bankrota

VAŠINGTON -

Hrvatska i Mađarska su među zemljama sa najvećim šansama za bankrot, odnosno s najvećom cenom osiguranja duga, objavljeno je na američkom specijalizovanom portalu Biznis insajder (BI).

Ekipa BI je prostudirala tržište CDS (credit default swaps) za 59 zemalja i sastavila listu od 20 zemalja s najvećim šansama za bankrot, odnosno sa najvećom cenom osiguranja duga.

CDS je sporazum >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o finansijskom derivatu po kome će prodavac CDS nadoknaditi kupca u slučaju bankrota ili drugog razvoja događaja sa kreditom.

Hrvatska se nalazi na 10. mestu svetske lestvice, sa CDS od 563,95 bodova.

Po tome je Hrvatska ugroženiji od Španjolske i Italije, iako ove zemlje, članice evrozone grcaju u financijskim problemima.

Prema BI, jedina relativno utešna vest je da je hrvatski trošak zaduživanja na godišnjem nivou smanjen za 1,9 posto.

Listu najugroženijih zemalja predvode Grčka i Argentina, a slede ih Kipar, Ukrajina, Portugalija i Venecuela.

U lošijem položaju od Hrvatske još su Egipat, Irska i Mađarska, koja je na devetom mestu, a u neznatno boljem su Španija i Italija.

BI je kao zaseban entiteti iz sastava Ujedinjenih Arapskih Emirata izdvojio Dubai, koji je 15. na listi najugroženijih od bankrota.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kojim zemljama preti bankrot?

Izvor: Akter, 08.Jun.2012, 23:42

Američki biznis sajt "Business Insider" napravio je listu 59 zemalja sa najvećim šansama za bankrot, među kojima se ne nalazi Srbija

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.