Haradinaj traži još vremena za odgovor SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2019, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj traži još vremena za odgovor SAD

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, traži još malo vremena da odgovori SAD na ponovljeni zahtev o hitnom ukidanju taksi prema Srbiji i Bosni i Hercegovini.

"Dajte mi malo vremena, još nema odgovora SAD", rekao je Haradinaj novinarima u Prištini na konstataciju da još nije odgovorio Vašingtonu.

SAD su drugi put za proteklih mesec dana oštro upozorile Prištinu da odmah >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ukine takse uvećane za 100 odsto na proizvode iz Srbije i BiH.

Vašington smatra da je to u suprotnosti sa njihovim planovima, te da je to jedini način da bi dijalog Beograda I Prištine o normalizaciji odnosa bio nastavljen.

SAD su oba puta zapretile sankcijama Prištini, ako takva odluka ne bude doneta.

Haradinaj je i danas ponovio da ta mera neće biti suspendovana dok Srbija ne prizna kosovsku nezavisnost.

"Amerika je naš čuvar.... U našim odnosima sa SAD, Amerika je naš zaštitnik. A što se Srbije i Rusije tiče mi nismo promenili stav. Od taksi ne odustajemo", naveo je Haradinaj, preneo je prištinski portal Telegrafi.

Govoreći o zahtevu za smenu ministra poljoprivrede u ostavci, Nenada Rikala, iz Srpske liste, što je uslov opozicione Socijaldemokratske partije Špenda Ahmetija da bi ta stranka u parlamentu podržala budžet za ovu godinu, Haradinaj je rekao da ne zna kada će to biti učinjeno.

On je rekao da je to što traži SDP legitimno i da će ministar iz Srpske liste biti smenjen, ne precizirajući kada.

"Razgovarali smo sa SDP, imamo legitimne zahteve i poštovaćemo njihov zahtev. Ministar Rikalo je inače u ostavci, a razrešenje se može dogoditi na marginama parlamentarne rasprave o budžetu", kazao je Haradinaj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj o zahtevu SAD: Dajte mi još malo vremena

Izvor: Mondo, 26.Jan.2019

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, traži još malo vremena da odgovori SAD na ponovljeni zahtev o hitnom ukidanju taksi prema Srbiji i Bosni i Hercegovini...Foto: Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu.. "Dajte mi malo vremena, još nema odgovora SAD", rekao je Haradinaj novinarima...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.