Hamenei kritikovao iranske vlasti zbog nuklearnog sporazuma

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Maj.2019, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamenei kritikovao iranske vlasti zbog nuklearnog sporazuma

Vrhovni vođa Irana, ajatolah Ali Hamenei kritikovao je danas predsednika Irana i šefa diplomatije da nisu sproveli sporazum o nuklearnom programu kako je on želeo, javila je agencija AP i dodala da ajatolah prvi put kritikuje svoje zvaničnike usred tenzija između Teherana i Vašingtona.

Hamenei je to rekao, na ramazanskom predavanju za mlade, a tvrde struje u Iranu od ranije smatraju da je Iran učinio previše >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ustupaka Zapadu.

Ajatolah, koji ima poslednju reč u donošenju odluka, kritikovao je predsednika Hasanija Rohanija i šefa diplomatije Muhameda Džavada Zarifa, koji su poznati kao umerenija struja.

Agencija AP nije precizirala šta Hamenei tačno zamera svojim zvaničnicima, ocenjujući da njegova kritika pokazuje rastući uticaj tvrde struje u Iranu, godinu dana nakon što je američki predsednik Donald Tramp odlučio da se SAD povuku iz međunarodnog sporazuma o nuklearnom programu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.