HLADAN TUŠ I RAZOČARENJE ZA UKRAJINCE: Rado bi u juriš na Ruse, a onda im je Vašington skresao krila

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2021, 17:23

HLADAN TUŠ I RAZOČARENJE ZA UKRAJINCE: Rado bi u juriš na Ruse, a onda im je Vašington skresao krila

SAD i njihovi partneri pažljivo prate situaciju u Ukrajini

Vašington će razmotriti pitanje povećanja prisustva američkih vojnika u Ukrajini na trajnoj osnovi u slučaju potrebe, izjavila je otpravnica poslova SAD Kristina Kvin.

- U Ukrajini je na trajnoj osnovi prisutno 160 vojnika američkog kontigenta, i ukoliko se prema našoj proceni potrebe povećaju i bude neophodno da se taj broj poveća, razmotrićemo to pitanje - izjavila je Kvinova tokom zajedničkom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << brifinga sa premijerom Ukrajine Denisom Šmigalom.

Ona je istakla da .

Premijer Ukrajine Denis Šmigal je rekao da Kijev traži od SAD da prošire program za obuku ukrajinskih vojnika sa američkim instruktorima. Pritom je istakao da su širenje vojno-tehničke saradnje i međunarodni programi za pripremu ukrajinskih vojnika "faktor obuzdavanja agresora".

Istovremeno, istočnik iz Saveta Evrope saopštava da vrhovni predstavnik EU za spoljne poslove i politiku bezbednosti Žozep Borelj želi da otputuje u Ukrajinu i da poseti liniju razgraničenja u Donbasu kako bi se upoznao sa situacijom, ali zasad nije određen datum putovanja.

- Međutim, u periodu od 13 meseci od početka pandemije virusa korona on je već dvaput boravio u Ukrajini, što je mnogo, a u svetu ima još mnogo mesta koja je trebalo da poseti, ali još nije - dodao je evropski diplomata.

Moskva je više puta izrazila zabrinutost zbog nagomilavanja snaga Alijanse u Evropi, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov je u jednoj od ranijih izjava naglasio da Rusija ne predstavlja pretnju za bilo koga ali da neće nemo posmatrati aktivnosti koje su potencijalno opasne po njene interese.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.