Godišnjica ubistva Kenedija

Izvor: VOA, 22.Nov.2014, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godišnjica ubistva Kenedija

Danas se obeležava 51. godišnjica ubistva američkog predsednika Džona Kenedija.

Džon Ficdžerald Kenedi je uneo mladost i enegiju u Belu kuću kada je postao predsednik 1961. godine On i prva dama Žaklin Kenedi su doneli jedinstveni osećaj stila i glamura koji Vašington do tada nije doživeo.

Kenedi je bio na položaju predsednika oko 1.000 dana  i imao je svega 46 godina kada je ubijen dok se vozio u kabrioletu u petak, 22. novembra 1963. u Dalasu u Teksasu. >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << Fatalni metak je razneo predsednikov mozak šokirajući očevice brutalnošću.

Taj zločin je zapanjio svet pa čak i predsednikovog neprijatelja Nikitu Hruščova koji je takodje žalio za njim. Mnogi Amerikanci su proveli vikend u suzama, posmatrajući predsednikovu mladu udovicu i njeno dvoje dece u žalosti.

Predsednikovog ubicu, Li Harvija Osvalda je u policijskoj stanici ped TV kamerama dva dana kasnije ubio Džek Rubi.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.