Ganc stigao u Vašington, Netanjahu besan što je otputovao bez odobrenja

Izvor: B92, 03.Mar.2024, 23:18

Ganc stigao u Vašington, Netanjahu besan što je otputovao bez odobrenja

Član izraelskog ratnog kabineta Beni Ganc doputovao je danas u SAD uoči serije sastanaka sa visokim američkim zvaničnicima, javlja Tajms of Izrael.

Kako navodi, premijer Izraela Benjamin Netanjahu navodno je besan zbog toga što je Ganc u Vašington otputovao bez njegovog odobrenja.

Ganc bi trebalo da se sutra sastane sa potpredsednicom SAD Kamalom Haris, savetnikom za nacionalnu bezbednost Džejkom Salivenom i savetnikom Bele kuće za Bliski istok Bretom Mekgurkom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U utorak bi trebalo da se sastane sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom. Nakon putovanja u Vašington, Ganc bi trebalo da odleti u London i sastane se sa britanskim ministrom spoljnih poslova Dejvidom Kameronom i drugim britanskim zvaničnicima.

Kako navodi Tajms of Izrael, premijer Izraela Benjamin Netanjahu je besan što je Ganc navodno otišao u Vašington bez njegovog odobrenja, i navodno je dao instrukcije izraelskoj ambasadi u Vašingtonu da ne pomaže u organizaciji i održavanju sastanaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.